Wireless Router

Discussion in 'iPod touch' started by Furniss12, Mar 6, 2008.

  1. Furniss12

    Furniss12 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPod touch
    Firstly how do i find out if my computer has a wireless?
    Or does your computer need a wireless signal, becasue i wont need the wireless conection for my pc but my Ipod touch.

    Secondly, how the hell am i suppost to use a wireless router when i dont use ethernet cables, i have like many virgin media customers use a usb. So which plug will go where, and where will the actual cable wire from the wall go?
  2. lazyasada

    lazyasada Banned

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    2,000
    Likes Received:
    52
    hold on first do you have high speed internet or dial-up
  3. Furniss12

    Furniss12 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPod touch
    I have cable broadband, and my isp is virgin media
  4. lazyasada

    lazyasada Banned

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    2,000
    Likes Received:
    52
    i never heard of that do you use like a box so you can get internet or like a telephone cable that plugs in from the wall to your computer
  5. Furniss12

    Furniss12 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPod touch
    Yeah i have a box, which is a modem
  6. lazyasada

    lazyasada Banned

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    2,000
    Likes Received:
    52
    ok so to get wireless internet you would have to buy a router that lets you have wireless internet all around your house you can buy a good one at best buy so all you do is just go to best buy then ask someone to help you get a wireless router then just go home and set it all up then you can use wireles internet all around your house and you would be able to use wi-fi on you ipod
  7. MrBrightside

    MrBrightside Active Member

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,996
    Likes Received:
    18
    Im guessing if he has Virgin Media then hes from the UK? But yeah, start off by getting a half decent wireless router.
  8. Furniss12

    Furniss12 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPod touch
    yeah im from the uk, basically what i am asking is, i have a usb from the modem to the computer, but all wireless routers all seem to have just ethernet ports, so how will i get round this?
  9. lazyasada

    lazyasada Banned

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    2,000
    Likes Received:
    52
    o ok well you can search for it on google or you can just switch internet provider
  10. MrBrightside

    MrBrightside Active Member

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,996
    Likes Received:
    18
    You must have a ethernet port on the back of your computer aswel? Link to the router with an ethernet cable, you wont need your modem once you get a router. But if you want your computer wireless aswel then you wont need to connect the PC to the router with a cable, the router just plugs into the phone line

Share This Page