Vista Build 6002 Not Genuine

Discussion in 'Computing, Science, and Technology' started by David., Jul 7, 2010.

  1. David.

    David. Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    2,565
    Likes Received:
    1
    Device:
    4G iPod touch
    Well my parents computer has been recently fixd by one of the people at my mom's work. When they got it back it had the:
    Windows Vista (TM)
    Build 6002
    This copy of Windows is not genuine

    Now they bought this Sony Vaio laptop a while ago. '05 maybe? And it came preinstalled on it. Is there a way to fix this? They do not want to update to windows 7 and they aren't going to buy a copy of Vista, when it should have already been on here.
  2. RedrumsSam

    RedrumsSam Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    622
    Likes Received:
    1
    Device:
    iPhone 4S (Black)
    • Illegal/piracy-related discussions
    You can search for windows vista activators. That's really all I can tell you without getting banned because its "stealing" if you didn't buy vista. I'll probably get banned anyways. lol

    Please Register or Log in to view images

  3. Number8

    Number8 New Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    424
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 3GS (Black)
    The product key should be on the bottom of the laptop, activate Windows with that, if that doesn't work call Microsoft and tell them the key doesn't work.
  4. Lux2GS

    Lux2GS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    3,678
    Likes Received:
    138
    Device:
    iPhone 4S (Black)
    If you have to go that way. Get 7. Don't crack Vista, it isn't worth it.
    edit: I meant buy 7
  5. iPwn

    iPwn Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    7,336
    Likes Received:
    525
    Device:
    Nexus 4
    I legally got Windows 7 Professional for $30 directly from Microsoft, but yeah if you did actually buy the laptop with Vista, then I don't think there is anything wrong with using a crack/activator tool. If MS says that is illegal, then they are crazy. And yeah, the product key should be on a sticker on the side or bottom of the computer. I think it's a law that the sticker must be provided.
    ------------------double post merged------------------
    Wait Vista should be build 6000, not 6002. He gave you a different copy/edition. Download the Vista ISO from the MS Digital River site, burn it, reinstall Vista, and put the product key on your laptop in.
  6. David.

    David. Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    2,565
    Likes Received:
    1
    Device:
    4G iPod touch
    Lol, all of this tech talk. If the product key is on the bottom, where do I enter it in at?
  7. kevuk09

    kevuk09 Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    599
    Likes Received:
    11
    Device:
    iPhone 5 (White)
    well the person that has installed vista, might have already put the key in during install, you normally get 30 days to activate and will have to put a genuine key in,i have not used vista for ages so i could be mistaken.
  8. David.

    David. Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    2,565
    Likes Received:
    1
    Device:
    4G iPod touch
    Ok I think the guy messed it up because it says the product key is invalid and I know it's right. I think he might have installed something.
  9. bobby681

    bobby681 Active Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    If they installed a different version of vista (home premium, ultimate etc.) it wont work. Product keys are version specific
  10. Radish

    Radish Banned

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    971
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPod touch
    Service packs add an extra build. Service pack 1 = 6001, etc.

Share This Page