Since upgrading to 3.0, screen is locked when I first turn Touch on!

Discussion in 'iPod touch Firmware 3.0' started by Barksdale'sCrew, Sep 3, 2009.

  1. Barksdale'sCrew

    Barksdale'sCrew New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Before I upgraded, when I first turned my Touch on, I could access the features straight away without having to swipe the screen to unlock it. But now when I first turn it on, I got to swipe it to unlock it before I can access anything

    Please Register or Log in to view images



    Is this a standard feature? Or is it because I let the Touch lock whilst I was doing the upgrade? Do I need to restore back to the old firmware and then upgrade to 3.0 again?

    Thanks
  2. Nburnes

    Nburnes Well-Known Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    9,022
    Likes Received:
    767
    Device:
    OnePlus One
    Um its fine.
  3. Barksdale'sCrew

    Barksdale'sCrew New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I know its fine, but its annoying lol. Is there anyway to not have it locked when I first turn it on? Try turning lock off and its still doing it.

    Is this part of the 3.0?
  4. nitsua93

    nitsua93 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    999
    Likes Received:
    37
    Device:
    iPhone 5 (Black)
    How often do you power down your ipod touch for this to matter?
  5. The_OneDa

    The_OneDa New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    I never turn off my iPod, I just put it in sleep mode.
  6. Barksdale'sCrew

    Barksdale'sCrew New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Its not a major problem, just annoying. I'm used to switching on and going straight to the music.

    Has everyones done this after the 3.0 upgrade? I think its wether its normal or not that concerns me.
  7. touch_iPod

    touch_iPod Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    3,023
    Likes Received:
    144
    Device:
    iPhone 5 (White)
    Hmmm, I've been getting that lock screen even before upgrading the firmware to 3.0... Somehow it's not really a big hassle to me though...

    Please Register or Log in to view images

  8. that one guy

    that one guy New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    666
    Likes Received:
    1
    Device:
    3G iPod touch
    Boo-Hoo
    Don't turn it off
  9. IPT2GISEPICWIN

    IPT2GISEPICWIN New Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 3GS (Black)
    WTF? I've had that since before 3.0 lol..I think your iPod just finally unglitched.
  10. nitsua93

    nitsua93 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    999
    Likes Received:
    37
    Device:
    iPhone 5 (Black)
    The lock screen is supposed to be there when you take it out of sleep mode...

Share This Page