MobileTerminal Question/Help

Discussion in 'iOS Jailbreak & Cydia' started by kewlgreen, Jun 23, 2009.

  1. kewlgreen

    kewlgreen Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    411
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    In MobileTerminal, does anyone know the command to display a list of running processes?

    You can direct me to another thread if needed.
  2. Axis

    Axis Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    6,288
    Likes Received:
    133
    Device:
    iPhone 4S (White)
    --
    top
  3. kewlgreen

    kewlgreen Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    411
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Says,

    "sh: top: command not found"

    Maybe it got changed in 3.0?
  4. Ihrm

    Ihrm New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    199
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    Here is a link to a guide that studangerous wrote about memory savings. It shows you how to bring up all the processes in Mobile Terminal. Read the guide because there are some processes that cant be killed. If you want to know the command it is ps -A.

    http://www.ifans.com/forums/showthread.php?t=142660
  5. kewlgreen

    kewlgreen Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    411
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Well thank you very much, I'll give it a look

    Please Register or Log in to view images



    **EDIT**

    I just tried it, and there is no command found.

    BUT

    That "top" command that was stated earlier actually does work, but you need to:

    • Open MobileTerminal
    • "su"
    • type in "alpine" (unless you changed it)
    • then, "apt-get install top"

    now all you have to do is type the "top" command and you'll get the list
  6. mohaas05

    mohaas05 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    0
    Device:
    4G iPod touch
    It is also available in Cydia.
  7. Ihrm

    Ihrm New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    199
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    Cydia is just a GUI for apt-get. You can install any application from cydia like this as long as you have the ID not the application name.

Share This Page