Making VBA to GPSphone save.....

Discussion in 'Gameboy Advance emulator (gpSPhone)' started by SlapBassist, Feb 12, 2009.

  1. SlapBassist

    SlapBassist New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hey, I have tried looking through the forum but I haven't really found anything that really helps. Basically, I used the VBA's gameshark codes to get stuff (masterball, rarecandy, etc.), and I'm trying to get that save file back to the itouch. I've saved it from the VBA as the .sav and even .sgm, but when it comes to loading the pokemon game on the ipod, it only will open the .svs saved games, and I havent found a way to save the VBA version into that so I can play what I did there, on my ipod (hopefully that makes sense)

    cliffs
    -used VBA to get gameshark codes on pokemon
    -tried to load savegame from it to ipod
    -put in the correct place using the SSH
    -ipod needs the .sgm file to load the game, which i cant do

    Help anyone? Thanks
  2. espeorb

    espeorb New Member

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
  3. SlapBassist

    SlapBassist New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have it saved already in .sav and .sgm format, but the problem is when I load it to my ipod, it doesnt read those. When I load the game not using the savestate (the menu, save, etc.), its a new game and I don't have the option to load an old game, so I think I can only do it as the save state :\
    ------------------double post merged------------------
    Anyone? bump
  4. espeorb

    espeorb New Member

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    You can't bump a thread right after you post because it merges the posts.
    Anyway I don't know why you would be having that problem, using VBA savegames (.sav) on gpsphone works fine for me ಠ_ಠ
  5. SlapBassist

    SlapBassist New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Really? Bummer... What version do of it do you have? Maybe I just got a shafted version :\
  6. espeorb

    espeorb New Member

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    I've got version 4.0.0 from the official ZodTTD Cydia Repo. It's the newest version, but I don't think that makes any difference.
  7. moleman6057

    moleman6057 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2008
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    I'm having the same problem bassist. I can't load a .sav in gps from VBA.
  8. destruct068

    destruct068 New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Goodness

    just go to the GAME as if you were restarting, and it will be just like real GBA

Share This Page