Lost RAM?

Discussion in 'iPod touch' started by ShadowsTouch, Mar 12, 2009.

  1. ShadowsTouch

    ShadowsTouch New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    so my ipod has been running on the slow side recently and i been looking at my RAM and its at 26MB with Clippy, status notifier, SB Settings, Backgrounder,and Winterboard. it used to be at around 42 around there but not for some reason its at 26 and i uninstalled everything except for Winterboard and SBSettings and i took off ALL themes. Now im at 38 when i should be at around 46. I'm running an 8GB 1st gen iPod Touch 2.2.1 what happened to my RAM? how can i get it back up?
  2. that one guy

    that one guy New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    666
    Likes Received:
    1
    Device:
    3G iPod touch
    don't uninstall anything. jusst get something that can kill processes and use that
  3. awal

    awal Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    4,764
    Likes Received:
    31
    Device:
    iPhone 4S (White)
    Get the Processes add-on for SBSettings. It allows you to end anything that's running.
  4. ShadowsTouch

    ShadowsTouch New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    i have the proccess widget for SBSettings and all thats running is the mail app
  5. that one guy

    that one guy New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    666
    Likes Received:
    1
    Device:
    3G iPod touch
    end it. it takes a lot of ram
  6. ShadowsTouch

    ShadowsTouch New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    mail app only takes up 2MB im at 40MB and I used to be at 42-46 with the mail app running
  7. that one guy

    that one guy New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    666
    Likes Received:
    1
    Device:
    3G iPod touch
    there are apps for this that end these processes but also free up an extra 30 mb or so of ram
  8. ShadowsTouch

    ShadowsTouch New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    i have the Free Memory app and it only works if your ram is below 20 MB

Share This Page