Is my laptop capible of playing GTA IV?

Discussion in 'Console & PC Gaming' started by sprint_user, Apr 1, 2009.

  1. sprint_user

    sprint_user New Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    2,864
    Likes Received:
    1
    Device:
    iPad 2 (Black)
    Okay, I have a new Dell Vostro 1510. Here are the specs:

    My Specs:
    Vista Ultimate SP1 x32
    3GB Ram
    Integrated intell x1300 (I think) video card.
    Intel 2 duo core processors 1.80Ghz

    GTA required specs:
    * Operating System: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
    * Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
    * Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
    * Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900

    GTA Recommended specs
    * OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
    * Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
    * Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
    * 18 GB Free Hard Drive Space
    * Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

    So I am just worried about the video card. I have no dedicated VRAM, but I have a lot of system RAM, so wont my video card just use some of the system RAM because it is integrated?

    I am just making sure i can play it on the lowest graphics.

    Please Register or Log in to view images

  2. tgluak

    tgluak New Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    385
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 3GS (Black)
    Plainly, no

    Funny, cos a 7900 would beat an 8600.
  3. ThatGEEKFreak

    ThatGEEKFreak Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    1,324
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPad 3
    Barley, apparently it has trouble with lots of machines. Low graphics might be an option.
  4. eric_chaos

    eric_chaos Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    3,746
    Likes Received:
    35
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    No. Integrated graphics wouldn't stand a chance.
  5. sprint_user

    sprint_user New Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    2,864
    Likes Received:
    1
    Device:
    iPad 2 (Black)
    Even if I have a lot of system ram?
  6. Led

    Led Banned

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    1
    Your graphics card is the intel x3100 and no you can't play it. Sorry...
  7. eric_chaos

    eric_chaos Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    3,746
    Likes Received:
    35
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    I have 4gb ram, and 1gb vram, and can barely play it on low settings.
  8. sprint_user

    sprint_user New Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    2,864
    Likes Received:
    1
    Device:
    iPad 2 (Black)
    Holy crap.... well I guess I will have to find another PC game...

    Thanks guys
  9. Prodigal Son

    Prodigal Son New Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    You need to go to

    http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

    It contains just about every PC game there is. What it does is you select which game you want and it will scan your computer and tell you if the game is compatible or not and what you need to make it compatible. It's pretty cool. Try it out.
  10. Ex-Touch

    Ex-Touch New Member

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    1,573
    Likes Received:
    3
    Your laptop is running at 1.8 GHz and you expect to run a game that requires a 2.6 GHz?

Share This Page