iOS 3.1 [How To]Fake 3.1.3

Discussion in 'iOS Jailbreak & Cydia' started by J-Phone, Feb 13, 2010.

  1. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    I know that eventually apps will need firmware 3.1.3 to run right? You probally dont wanna upgrade to 3.1.3 firmware because of the tethered jailbreak or not jailbreakable. I was searching around and found this guide courtersy of redmound. I do not take any credit in writing this guide.

    "Simply follow the steps below to fake your firmware to iPhone 3.1.3. This wont in any way effect your baseband/unlock or anything in real. All it does is change the version number from iPhone 3.1.2 to iPhone 3.1.3.
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Step 1: You will need to have a jailbroken iPhone or iPod touch on iPhone 3.1.2 in order to get this to work. Follow our complete step by step guide posted here to jailbreak your iPhone with iPhone 3.1.2 firmware.

    Step 2: “Fake 3.1.3” app is available in Cydia on http://cy.sosiphone.com/ repository. Make sure you have added http://cy.sosiphone.com/ repo in Cydia.

    Step 3: Now simply search for “Fake 3.1.3” in Cydia and install it. You must restart your iPhone for the changes to take effect.

    Step 4: After reboot, navigate to Settings –> General –> About. You should now have “3.1.3 (7E18)” listed beside “Version”."
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Just to clear this, this is not a firmware update!! It just makes itunes and the app store think you are on 3.1.3 so you could download the new apps.

    Developers have stated that 3.1.3 is not a major update, it just fixed the exploits that jailbreak uses so the apps wont have any change, they probally just want you to update too.

    This is reversible, just delete the app from cydia/rock in manage

    I have done this myself, check post #4 for a picture
    ---------------------------------------------------------------------------------
    source:http://www.redmondpie.com/iphone-3.1.3-fake-firmware-version-9140442/
  2. maxam

    maxam Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    Device:
    3G iPod touch
    Apps will eventually need 3.1.3 because there are some things in that update that make the apps work. So if you try with 3.1.2 then some things could also go wrong even though you fooled the app store.
  3. SoBe

    SoBe Banned

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    3,788
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    can this be reversed?
  4. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    dunno, but i tried this and it now says 3.1.3 on mine here ill get a screen shot of mine
  5. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    sorry for bad image, had to resize to be able to upload... bad internet...

    Attached Files:

  6. m0in

    m0in Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    2,723
    Likes Received:
    28
    Device:
    4G iPod touch
    ^^^^lollz
  7. narwal13

    narwal13 Active Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    3,070
    Likes Received:
    6
    Device:
    5G iPod touch
    or you could modify a plist in the file system and change some shtuff around.
  8. Axis

    Axis Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    6,288
    Likes Received:
    133
    Device:
    iPhone 4S (White)
    Code:
    nano /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist
    If you don't have nano, get it.
  9. LiLJ$

    LiLJ$ New Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    i've tried this using the sytemversion.plist and you can download the app but when u try to play the game it goes to the main screen then crashes
  10. jmwerkus

    jmwerkus Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    17
    Device:
    iPhone 5S
    I made mine 4.0 beta 1 like a week ago and everthing glitches so now it's just 4.0

Share This Page