Does Genius Really Work

Discussion in 'iTunes App Store Games & Apps' started by dancinghan1, Oct 4, 2008.

  1. dancinghan1

    dancinghan1 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    So i am having this problem that Genius will not work with any music that i have add from my own libary. Everything is labeled the way it should be. Is there any one thing that I my have labeled wrong to keep it from working right? Or is this just Apples way of forcing us to by from Itunes.
  2. Steaps

    Steaps New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    5,074
    Likes Received:
    41
    Device:
    iPod touch
    Mine works just fine, not all of my music is iTunes bought.
  3. bamxbam

    bamxbam Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 4S (White)
    You just have to have the album name / song / and artist correct...it seems if something isn't on itunes it isn't quite compatible just keep playing around with it or...click update genius by going in itunes-store-update genius [ voila ]
  4. cantcatchme939

    cantcatchme939 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    534
    Likes Received:
    6
    Device:
    iPod touch
    in iTUnes go to store>update genius and it will work.
  5. fear_2670

    fear_2670 Banned

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    3,626
    Likes Received:
    0
    It depends on what kind of music you have.
    If you a little of everything, chances are Genius will not find anything.
    But if you're like me and have your iPod full of rock then Genuis will find something everytime.

    NOTE: Once an iPod had genuis info installed, only albums that are available in iTunes will show up in genius results.
  6. ZhiZhi778

    ZhiZhi778 Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    936
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPhone 3G (Black)
    not every song works but almost 80% of my library works. sometimes genius will mix you a crappy playlist, then just click update and voila un nouveau liste

    Please Register or Log in to view images



    none of my songs is bought in itunes but all of them are filled with correct ID3 tag informations.
    sometimes the "Album" field is important for example if there's "Top UK 20" filled in then it's possible that genius wont recognize it

    Please Register or Log in to view images

  7. Frozen72

    Frozen72 New Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    When I use it they songs go pretty good together. But I have two main genres of music...
  8. exit1010

    exit1010 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    4,812
    Likes Received:
    48
    Device:
    4G iPod touch
    ... it is just like saying that my SmartBoard is being stupid...
  9. bkram1

    bkram1 Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    349
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    I've spent AGES getting all my music with the correct meta-data and now 99% of it works with Genius.

    Please Register or Log in to view images

  10. Crypt

    Crypt Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    4,033
    Likes Received:
    71
    Device:
    iPhone 4S (White)
    random genius rant:

    every time i make a genius playlist, no matter what song it is, the same two songs always show up

    even if i purposely pick a song that's nothing like either of them

    they always show up

    it bothers me ):

Share This Page