Do I get internet even with full bars?

Discussion in 'iPod touch' started by hayntaptap, Dec 15, 2009.

  1. hayntaptap

    hayntaptap New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    In some hotspots like @ school, or at my neighbors house, I have full 3 bars indicating that I have a wifi connection.

    But, I go into My Tweetie App, & it takes forever to load. This happens even when I go into the 'Safari' App, The Webpage turns dark 7 "connecting...." Pops up in the middle of the screen. I figure it's just taking awhile to load, but it keeps saying "Connecting...."

    I figure this is because the router that I am linked up to isn't linked up to the internet, but i don't know....

    Any ideas?
  2. Olehk8

    Olehk8 New Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Could just be a slow internet connection, just because you have full bars doesn't mean your connection will be fast
  3. Bubalooshi

    Bubalooshi Active Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    2,432
    Likes Received:
    0
    Device:
    iPhone 3GS (Black)
    That's the idea.
    And yes, just because you have full signal doesn't mean the internet service is fast.
  4. SoBe

    SoBe Banned

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    3,788
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    how can you use the internet without internet??
  5. hayntaptap

    hayntaptap New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    lol, no i can't use internet, it like takes forever to load a webpage, even when I have 3 bars.
    ------------------double post merged------------------
    i mean, is it possible to have three full bars, when you are not connected to internet, but rather to a router?
  6. SoBe

    SoBe Banned

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    3,788
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    when i find a 2Wire router with my ipod, if i put "admin" for the password, it takes like 30 seconds to give you full bars, but you cant use the internet at all.
  7. bluepigster

    bluepigster New Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Does it take forever to load, of does it NOT load at all eventually? You may have gotten the wrong password if it doesn't load.
  8. SoBe

    SoBe Banned

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    3,788
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    if he already tried the internet on safari and another app, it sugests he cant load anything cause hes not connected to the internet, just the router. If you go to settings, wifi, and click the arrow next to the network youre connected to, if there is no search domain, then youre not connected to the internet.
  9. harjaz

    harjaz New Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    I believe the bars only represent the strength of your connection to the router, not internet speed. Therefore, I think its possible to have full bars without internet access.
  10. hayntaptap

    hayntaptap New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Thank You! that's Probably what i'm experiencing

    Please Register or Log in to view images

Share This Page