Cydia never refreshes...

Discussion in 'iPod touch' started by 42395_skyline, Oct 24, 2010.

  1. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    It keeps saying things never ending. Sometimes its Error: NetDB: open nodename sometimes its downloading packages. I know the error means no internet sometimes, but this time I am on internet so thats not it. What should I do?

    It used to do it quick before, but then I tried installing All Sources and it failed and thats when everything started getting errors when installing and its never ending. Sometimes it wont even let me install anything. I finally did install All Sources though.
  2. mkm159

    mkm159 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    1,977
    Likes Received:
    41
    Device:
    5G iPod touch
    that is your problem
    all sources sucks.
    simple as that.
    some do not even work. most are useless. all it does is give you a headache.

    there is some way to delete all the sources. but i have no idea where i saw it. you might wanna search the forum.
  3. Bigray14719

    Bigray14719 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    0
    Device:
    3G iPod touch
    I personally wouldn't install all sources. I did that like a month ago and it messed everything up. The majority of the repos arent in English and the few that are dont contain any content that i really cared for.

    On top of that several of the repos are broken and outdated, which result in errors. The sheer amount of sources and the broken links can result in an endless loading loop.
    You can remove the added source manually in cydia one by one or you can remove them via ssh.
  4. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    I have been using all sources since my iPod 2G, I never had this problem. Not my problem.
  5. Raiderz8418

    Raiderz8418 Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Device:
    4G iPod touch
    It was a mistake getting all sources, just add the major sources. However, your only solution is to remove unnecessary sources via ssh or cydia if it lets you.
  6. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    I use some things from the sources in all sources. How do I remove the individual sources that dont work?
  7. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    How do I do that?

    I will not remove all sources.

    Please Register or Log in to view images

    The erros never bothered me. It is just that since it ran into a problem installing (about 7 or 8 times) then it messed up some things

    Please Register or Log in to view images

  8. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    BTW guys I used All Sources before I restored my iPod 4G and this was not happening to me.
  9. Bigray14719

    Bigray14719 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    0
    Device:
    3G iPod touch
    It will take you awhile to do it manually through cydia.

    You have go to manage sources and click each source then click remove.
    Since you added like 30 sources. This could take an hour or two. I made this mistake myself a while ago. If you use a package from a specific source then leave that one installed and delete the others.
    Good luck
    Note: removing the "all sources" package from cydia will not remove all the sources. It just removes the empty package. You have to do it one by one like I explained. or use ssh.
  10. 42395_skyline

    42395_skyline Community Development Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    10,912
    Likes Received:
    489
    Device:
    iPhone 6
    I will do that. If you just que the sources, it wont take more than 30 min.

Share This Page