Change Device Name Without iTunez.

Discussion in 'iPod touch' started by t0w3r, Mar 31, 2010.

  1. t0w3r

    t0w3r New Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Ok, I've got a jail broken iPod Touch 2g 8g, and I was wondering if anyone knew how to change the Device name though SSH, I don't use Itunes for anything. I know U can change it though iTunez but there should be a way though SSH as root or something!???

    Any help with this would be great!

    - Want to know if theres a way to change device name. Mine is set to Silent Hill. want to change that by not using itunes! Maybe though SSH as root! Thanx...

    t0w3r
  2. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    no, even if you could barely any point on doing this because only itunes or camera says the ipod's name
  3. t0w3r

    t0w3r New Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Thanx

    No, theres got to be a way either using nvram or something + I own a ipod touch 2g...

    tOWEr
  4. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    why would u want to do this tho
  5. iHaxU

    iHaxU New Member

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    276
    Likes Received:
    0
    Device:
    4G iPod touch
    I don't believe you can do this through ssh. U'd have to change several files and i don't think you have access to them thru ssh.
  6. xXrkidXx

    xXrkidXx Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    4,594
    Likes Received:
    129
    Device:
    iPhone 5 (Black)
    No access? You have root access when jailbroken. You can access whatever you want, but nobody knows what files you would need to edit.
  7. Coca Cola

    Coca Cola Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    801
    Likes Received:
    19
    Device:
    iPhone 4S (Black)
    Why would you wanna do that?
  8. J-Phone

    J-Phone Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    4,868
    Likes Received:
    10
    Device:
    iPhone 4 (Black)
    someone could go looking through every plist, takes days tho
  9. t0w3r

    t0w3r New Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    Reason Why...

    Well, because I don't use itunes for anything. If I want to copy and listen to music I use an app called Files. Listen to music, look at pictures, Movs wut ever.

    I don't use itunes, I have it but don't like it really.

    I guess I don't want to change the Device name, I want to change the Hostname as it appears Silent-Hill on my router,I want to change that with out using iTunez!

    I have Firmware 3.1.2 installed on my ipod, Jailbroken, ssh with root, change the HOSTNAME though that!! That's all I'm asking!!!

    Thanx...

    tOWEr
  10. EkriirkE

    EkriirkE Member

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    If its just the hostname, then simply type (as root)

    hostname t0w3r

    ...in ssh/term. It resets after you sync though

Share This Page