Cannot activate cellular data network

Discussion in 'iPhone' started by Cydia Fan, Mar 23, 2009.

  1. Cydia Fan

    Cydia Fan New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Hey guys, I need a little help. Whenever I try to go on the internet using edge or 3g on my iPhone, it always says cannot activate cellular data network, and doesn't let me go on the internet, does anybody know why it is doing this?
  2. DrewGzy

    DrewGzy Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    10
    Are you on AT+T or T-Mobile?

    Assuming AT+T since you are trying to get on the 3G;
    Try resetting the network settings: Settings > General > Reset > Reset Network Settings.

    If that doesn't work or if you're on T-mobile you'll have to change your Cellular Data Network Settings. Can do a search for the correct ones or ask and I can pass along what I have for mine (T-Mobile).

    Hope that helps!
  3. Cydia Fan

    Cydia Fan New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Thank you so much dude, it worked!
  4. DrewGzy

    DrewGzy Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    10
    Thanks

    Glad to hear it worked.

    I am happy to help!
  5. woko0291

    woko0291 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    what do you change the cellular data network settings to??
  6. DrewGzy

    DrewGzy Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    10
    If you are on AT+T just do a network reset...

    If you are using T-Mobile there are two settings you can use but this is the one I was recommended to use (by T-Mobile)

    Set the APN to "Internet2.voicestream.com" (minus the quotes).

    From there it should work.
  7. djpedrinho

    djpedrinho New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just jailbreak my iphone 3G ver 2.2.1, it worked but i cant make calls and receive calls, do u know how can i set it up? do i need to punch details in the cellular data network? VPN?? please help
  8. DrewGzy

    DrewGzy Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    10
    What carrier are you with?
  9. pluspeed66

    pluspeed66 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    dude, i am using iphone 1st gen and when i change the vpn its asking me about description server and account.. what should i do.. i have an g1 data account.. and im planning to put the sim in my iphone?
  10. pidr029

    pidr029 Member

    Joined:
    Sep 3, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Device:
    2G iPod touch
    ei, r u gonna be charged if ur going to use skype or aim/ ym when using data network from at&t? thanx

Share This Page