[1.1.3] Apollo & MobileChat - MSN "Unable to Connect" Solution

Discussion in 'iPod touch Firmware 1.1.3 Discussions' started by Ninja0n3, Feb 6, 2008.

  1. Ninja0n3

    Ninja0n3 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ok, I believe to have found a solution for those who have been having the "Unable to Connect" message from Apollo and MobileChat.

    I've been looking through the threads and everyone suggested to replace the /Applications/Apollo.app/hosts adding:

    Code:
    64.12.161.185   login.oscar.aol.com
    65.54.179.216   nexus.passport.com
    65.54.183.203   login.live.com
    
    65.54.239.20	messenger.hotmail.com
    65.54.239.21	gateway.messenger.hotmail.com
    
    65.54.179.193   loginnet.passport.com
    
    I did this for both
    /etc/hosts
    and
    /var/mobile/Library/Preferences/hosts

    Not sure which one actually had an effect on the connection, but it worked.

    After that I rebooted the Touch, launched Apollo and had no problem connecting to MSN.
    I also tried it with MobileChat

    Hope this helps. It worked for me.

    Step by Step Instructions:

    1- Open your SSH Client/File transfer and connect to the iphone/ipod

    2a- download /etc/hosts to your PC from the iphone/ipod
    2b- run pico on /etc/hosts (Preferred)

    3- edit /etc/hosts and add the following lines:
    Code:
    64.12.161.185   login.oscar.aol.com
    65.54.179.216   nexus.passport.com
    65.54.183.203   login.live.com
    
    65.54.239.20	messenger.hotmail.com
    65.54.239.21	gateway.messenger.hotmail.com
    
    65.54.179.193   loginnet.passport.com
    
    4- save the file and upload it back to /etc on the ipod/iphone if you downloaded it to your computer. Make sure you have the file in Unix format.

    5- type reboot on your SSH terminal

    Wait for the iphone/ipod to restart and the launch Apollo.
  2. eraserhead

    eraserhead New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    267
    Likes Received:
    2
    Device:
    iPhone 4S (Black)
    I've been using meebo, and actually prefer the interface. Also with 1.1.3 you can just add the icon to your springboard, which was really the only reason I was still toying with Apollo on 1.1.2, but I'll give this a shot.
  3. Canas007

    Canas007 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Im kinda confused...Do we edit the files and add that info? or am i missing sumthing
  4. Canas007

    Canas007 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    I confirm that this works with the Dev Team GUI jailbreak (probably will for others too)...nice job dude, i have no bugs anymore, thanks =)
  5. link_08

    link_08 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    335
    Likes Received:
    4
    ill try this right now in ill confirm wether it works or not
  6. Canas007

    Canas007 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    also, i think this thread deserves to be stickied
  7. link_08

    link_08 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    335
    Likes Received:
    4
    hey dude installer ddoesn;t let me download apollo any other source to download it
  8. Ninja0n3

    Ninja0n3 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Edit the files (/etc/hosts and /var/mobile/Library/Preferences/hosts) and add the lines I pasted in the first post.
    then reboot the iPod and try connecting with Apollo/MobileChat.
  9. cloongoon

    cloongoon New Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I can confirm this works. I am able to connect to Apollo and Mobile Chat now. But I only edited /etc/hosts because I didn't have a hosts file in /var/mobile/Library/Preferences/hosts
  10. aznballer937

    aznballer937 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Device:
    2G iPod touch
    sry but i still dont understand what u do
    do u just execute those commands off terminal or something like that?
    step by step instructions plz :]

Share This Page